Gratis verzending
Yoga Specials
Free shipping nl V3

ARMED ANGELS

Armed Angels Streeft radicaal een betere -circulaire- productie en daarmee een beter milieu na.

Dat doen ze op alle fronten, niet alleen productie, ook politiek. Ze dragen werkelijk bij tot een betere manier van produceren en niet alleen met een mooie site met een gelikt verhaal.

"15 jaar geleden kozen we voor bio, want zodra je weet hoe vervuilend de traditionele katoenindustrie is, heb je gewoon geen andere keuze.
ARMEDANGELS heeft van meet af aan gekozen voor biologisch katoen. Slechts 1% van de bedrijven in de textielindustrie gebruikt biologisch katoen. We maken dus deel uit van een veel te kleine groep. De teelt van biologisch katoen helpt de klimaatverandering tegen te gaan. Waarom wordt 99% van het katoen dan op de traditionele manier geteeld?

De omschakeling naar biologische teelt duurt 3 jaar, aangezien de velden eerst moeten herstellen van de synthetische gifstoffen. De meeste kleinschalige boeren kunnen drie jaar inkomensverlies niet aan, zodat meer dan 50% de overstap naar biologisch katoen al in het eerste jaar weer opgeeft. Welkom op onze kapitalistische planeet, waar het geld heerst en de economische belangen het zwaarste doorwegen."

Lees meer over de missie van Armed Angels