Meditatie- & Oogkussens

Oogkussen Navy BIG
€ 18,95
Oogkussen Oak Leaf
€ 18,95
Oogkussen Oak Leaf
€ 21,95
Oogkussen Vanilla
€ 12,95
Oogkussen Trace Me
€ 15,95
Oogkussen Cane
€ 18,95
Oogkussen Retro O
€ 18,95
Oogkussen Retro O
€ 18,95
Oogkussen Lemon
€ 12,95
Oogkussen Lemon
€ 15,95
Meditatie Mat
€ 49,95

Een meditatiekussen gebruik je om in kleermakerszit of in W-zit het bekken te kantelen en zo de rug recht te houden tijdens het stil zitten. Zonder meditatiekussen is het moeilijker om rechtop te blijven zitten zonder in te zakken en in de onderrug te gaan hangen.

Meditatiekussens zijn in de meeste gevallen gevuld met boekweitkaf. Dit materiaal is licht waardoor het kussen niet te zwaar wordt en heeft stevigheid waardoor het meditatiekussen niet teveel inzakt als je er op zit. Daarom zijn kussens met standaard vullingen niet geschikt. Ze zijn te zacht en zakken in waardoor de onder- en bovenrug krommen.

Yoga Specials heeft een aantal unieke meditatiekussens voor je. Sommigen speciaal voor ons gemaakt. De hoes is afneembaar. De breedte van een rond meditatiekussen varieert van 30 tot 33 cm. De hoogte van 12 - 17 cm of nog hoger. Dec rits is mooi in de zijnaad verwerkt zodat je het meditatiekussen aan 2 kanten kunt gebruiken.

In onze yogawinkel op Langebrug 73 in Leiden hebben we nog meer keus in meditatiekussens voor je, van rond - brick tot halve maan.

Oogkussens

Een oogkussen kan je gebruiken bij de eindontspanning -savasana. Het zorgt voor wat extra afsluiting van de ogen waardoor je dieper kan ontspannen. Sommigen mensen gebruiken ze ook bij hoofdpijn of om in te slapen.

De vulling van oogkussens bestaat in de meste gevallen uit lijnzaad - om het iets gewicht te geven- met lavendel voor een aangename geur en rustgevende eigenschappen van lavendel.

De oogkussens van Yoga Specials zijn bijzonder, de zijden hoezen worden speciaal voor ons gemaakt. Ze zijn handgetekend op basis van batik-techniek. Een zeer arbeidsintensief proces.

Onze oogkussens hebben een losse afneembare hoes en een katoenen binnenhoes. De kleuren zijn bijzonder en de patronen uniek. Ook een leuk cadeau-idee !

Yogawinkel

Nog steeds lastig om te kiezen? Kom naar onze yogawinkel op Langebrug 73 in Leiden Centrum, daar kan je alles passen en krijg je persoonlijk advies. Maak er een leuk dagje Leiden van, we zitten midden tussen de gezellige restaurantjes, musea en bezienswaardigheden!