Gratis verzending
Yoga Specials
Free shipping nl V3

Aum Rudraksha

Yatra Mala

Yatra Mala

€ 37,95
  Mantra Mala

  Mantra Mala

  € 65,00
   Mala Bhima

   Mala Bhima

   € 79,95
    Mala Vedic

    Mala Vedic

    € 79,95
     Mala Union

     Mala Union

     € 135,00
      Mala Namaste

      Mala Namaste

      € 135,00
       Mala Moonchild

       Mala Moonchild

       € 125,00
        Mala Divine

        Mala Divine

        € 129,95
         Mala Earth

         Mala Earth

         € 45,00
          Mala Air

          Mala Air

          € 55,00
           Lion Mala

           Lion Mala

           € 52,50
            Mala Magic

            Mala Magic

            € 49,95
             Mala Calming

             Mala Calming

             € 52,00
              Mala Be LOVE

              Mala Be LOVE

              € 45,00
               Mala Clarity

               Mala Clarity

               € 79,00
                Mala Goddess

                Mala Goddess

                € 59,95
                 Mala Open Up

                 Mala Open Up

                 € 55,00

                  Mala's en armbanden van Aum Rudraksha


                  Rudraksha zaden worden als zeer heilig beschouwd. Het is bekend dat ze helderheid en bewustzijn verhogen door de geest te verstillen en te bevrijden van negatieve gedachten. Iedereen kan baat hebben bij het dragen van rudraksha's. 

                  De naam Rudraksha komt uit de hindoeïstische mythologie en betekent "de tranen van Shiva". Het wordt algemeen aangenomen dat de god Shiva mediteerde op het welzijn van de mensheid. Hij liet tranen van medeleven opkomen. Deze tranen kristalliseerden na het raken van de aarde om rudraksha bomen (Eleocarpus) te vormen. De rudraksha’s groeien in de vruchten van de Eleocarpus boom en zijn te vinden in India, Nepal, Maleisië en Zuidoost-Azië.

                  Rudraksha’s variëren in grootte van 3 mm tot 40 mm. De kleinere zijn de zeldzaamste en de krachtigste. De kralen hebben een zeer lange levensduur, bekend is dat zij tot acht generaties mee kunnen gaan. Belangrijk is dat elke kraal een aantal facetten heeft aan de buitenkant, die mukhi’s en/of mukha’s worden genoemd.

                   

                  Mala en meditatie

                  Mala's worden vaak gebruikt om mantra's te tellen tijdens de meditatie. Een mantra is een reperterend woord of geluid om de concentratie tijdens de meditatie te verhogen. Elke kraal staat voor 1x het mantra. De extra kraal bij de kwast is de zogenaamde "guru-kraal" en vertegenwoordigt het kruinchakra. Deze fungeert niet als mantra-kraal, maar markeert het begin-, keer- en eindpunt van de Mala. De eerste kraal is altijd de kraal links van de guru-kraal. 

                  Het bereiken van de guru-kraal tijdens de meditatie betekent tijd voor reflectie. Ga niet over de guru-kraal heen. Bij een eventuele nieuwe rondgang draai je de mala een halve slag, zodat je weer rechtsom verdergaat. De laatste kraal is dan weer de eerste kraal. 

                  Draag je de Mala in het dagelijks leven dan geeft dat een houvast om terug te keren naar je adem, naar bewustwording.

                   

                  Gebruik van de Mala

                  Rudraksha’s worden als heilig beschouwd en dienen met respect en zorg te worden behandeld. Je kunt ze zo nu en dan met water en zeep wassem en met met natuurlijke olie inwrijven. Rudraksha zaden worden op natuurlijke wijze donkerder met de tijd. Draag de kralen zo dicht mogelijk op de huid.   

                  Wanneer niet in gebruik, bewaar de mala in een speciale, schone en bij voorkeur speciale ruimte. Houd de mala van de grond en bewierook de mala vooral wanneer zij langere tijd niet wordt gebruikt. Draag de mala niet tijdens het slapen. 

                  De  combinatie met de (half) edelstenen en de Rudraksha versterken het effect van de Mala en verhogen de relatie met de drager.

                   

                  Aum Rudraksha

                  Aum Rudraksha werkt al vele jaren aan het creëren van de meest unieke Rudraksha mala's en sieraden in de wereld. Het mengen van de beste kwaliteit edelstenen met de zeldzame kleine rudraksha’s, resulteert in mala's en sieraden die helend en spiritueel zijn.