Gratis verzending
Yoga Specials
Free shipping nl V3

Y-S Blog

In deze Yoga Specials Blog vind je alle informatie over yoga en yoga attributen, waar het voor is en hoe je het gebruikt.

Heb je een vraag stuur ons gerust een mailtje: info@yoga-specials.nl

 

YOGAPROPS

Props of hulpstukken zijn populair gemaakt door een beroemde leraar genaamd B.K.S. Iyengar (1918-2014) Hij was een echte pionier als het ging om het vinden van oplossingen voor een beter gevoel en vorm in yogahoudingen. Tegenwoordig zie je props in bijna elke yogastudio. Van blokken en riemen tot bolsters en dekens, er zijn veel verschillende soorten rekwisieten beschikbaar.

BLOKKEN
Yogablokken zijn een van de meest populaire yogaprops. Beoefenaars van yoga gebruiken ze in meer actieve (yang) en meer passieve (yin) houdingen. Bij stimulerende poses tijdens hatha yoga heb je een stevig blok nodig van kurk. Bij ontspannende houdingen tijdens de yin yoga is schuim materiaal wenselijk. Het formaat van het blok is weer afhankelijk van hoe groot u zelf bent.

 

EEN BLOK VOOR YOGA

Met blokken kan je de houding aanpassen naar jouw persoonlijke behoeften. Het gebruik van een blok kan je helpen om in de houding te komen, je uitlijning te verbeteren en meer te genieten van de heilzame werking van een houding.
 

Wat zijn yogablokken?

Een yogablok is een soort hulpstuk dat gebruikt kan worden om je houding te verbeteren. Blokken worden vaak gemaakt van kurk, hout of EVA-schuim en hebben een rechthoekige vorm.

Yogablokken kunnen worden gebruikt om je lichaam in verschillende houdingen te ondersteunen.

 

Waarom yogablokken gebruiken?

Er zijn veel redenen waarom je yogablokken zou willen gebruiken in je beoefening. Allereerst kunnen ze je helpen om toegang te krijgen tot poses die je normaal niet zou doen. Bovendien kunnen actieve houdingen ook worden geplaatst om uw uitlijning te verbeteren. Tot slot kunnen yogablokken gebruikt worden als ondersteuning bij restorative en yin yoga, om je te helpen meer los te laten en te ontspannen.

 

Hoe gebruik je yogablokken?
Er zijn veel manieren om yogablokken te gebruiken in je beoefening.

Hier zijn een paar van onze favorieten:

1. Als basis voor zittende houdingen.
In tegenstelling tot een meditatiekussen is een blok steviger. Daarom vormt het een betere basis om de zitbotten in te drukken en je wervelkolom te verlengen.

2. Als ondersteuning bij achteroverbuigingen.
Plaats ze in de Kameelhouding, een knielende houding, onder je handen. Of in een ondersteunde brughouding, onder het heiligbeen.

3. Voor meer comfort in voorwaartse buigingen.
Bijvoorbeeld in kindhouding: plaats een blok onder je voorhoofd om je nek en bovenrug beter te kunnen ontspannen. Maak het toegankelijker.

4. Voor minder inspanning in staande houdingen.

In houdingen zoals lunge of de Driehoekshouding kunnen sommigen van ons de handen niet helemaal tot op de grond reiken. Dus als de vloer te ver is, plaats dan blokken onder je handen.

5. Om je evenwicht uit te dagen

Plaats ze op de bovenkant van je hoofd in de boomhouding. Laat ‘m niet vallen!